Glavni grad Podgorica

U Javnoj ustanovi otvorena bioskopska sala


Februar 10, 2022


U proteklom periodu izvršena je adaptacija prostorije u pomoćnom objektu Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica koja će biti korišćena kao bioskopska sala.
S obzirom da klijenti/kinje rezidencijalni dio tretmana provode u ustanovi u trajanju 12 mjeseci i da je veoma važno da imaju adekvatnu strukturu vremena koja će pored grupnih i individualnih terapija podrazumijevati i mnoge druge rekreativne i kulturne aktivnosti. U sklopu tretmana  sprovodi se gledanje programskih filmova i ukazuje se na značaj adekvatnog provođenja
slobodnog vremena.
Adaptacija prostorije je obuhvatala period od oktobra 2021. godine do sredine januara 2022. godine. Tokom ovog perioda izmijenjena je cijela elektro instalacija, sanirani su podovi i vršena je prepravka zidova. Novac za ove radove izdvojen je iz budžeta Javne ustanove, dok su sve radove na adaptaciji prostorije izveli klijenti koji se nalaze na tretmanu uz nadzor referenta za tehničko održavanje koji je zaposlen u Javnoj ustanovi.
Bioskopska sala je svečano otvorena 07.02.2022. godine i tom prilikom gost večeri je bio Zoran Marković Zonjo, koji je nakon premijerne projekcije filma razgovarao sa klijentima/kinjama.