Glavni grad Podgorica

Predstavnice Javne ustanove učestvovale na Prvom regionalnom forumu o zavisnosti o drogama i oporavku


Novembar 22, 2019

Predstavnice Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica, psiholog Dijana Milošević i spec.pedagog Adrijana Klisić od 19.11. do 20.11,2019.godine učestvovale su na Prvom regionalnom forumu o zavisnosti o drogama i oporavku koji je održan u Beogradu.


Na dvodnevnom Forumu učesnici su imali priliku da upoznaju različite pristupe, da razmijene primjere dobrih praksi (Engleske, Škotske, Belgije, Norveške, Španije , Italije, Hrvatske), kao i da čuju osvrte stranih stručnjaka koji rade na području suzbijanja zloupotrebe droga i oporavka od zavisnosti.
Forum se organizovao u sklopu implementacije regionalnog projekta „Biram Oporavak“ koji za cilj ima unapređenje pozicije koju u društvu imaju osobe pogođene problemom zavisnosti. Forum su organizovale organizacije Izlazak iz Srbije, Proslavi Oporavak iz Bosne i Hercegovine i Preporod iz Crne Gore uz podršku WFAD-a (Svjetske Federacije protiv droga) i Kancelarije za borbu protiv droga Republike Srbije.