Glavni grad Podgorica

Predstavnice Javne ustanove na obuci Unicefa


Septembar 14, 2021


Predstavnice Javne ustanove pomoćnica direktorice mr Ivana Raščanin Radičević i spec.pedagoškinja Adrijana Klisić, uspješno su završile obuku za facilitatore Programa ,,Brižne porodice“, koju već treći put sprovodi Unicef u Crnoj Gori.

Kako Unicef u Crnoj Gori posljednjih godina vrlo uspješno realizuje projekat pod nazivom ,,Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje za malu djecu”, Javna ustanova je prepoznala značaj implementacije ovog projekta u cilju pružanja sveobuhvatne psihosocijalne podrške, kako klijentima i klijentkinjama kroz individualni i grupni rad, tako i njihovoj djeci, kroz grupne porodične psihoterapije.

Program ,,Roditeljstva za cjeloživotno zdravlje za malu djecu“ razrađen je u okviru inicijative Roditeljstva za cjeloživotno zdravlje, odnosno partnerstva Svjetske zdravstvene organizacije, UNICEF-a, univerziteta Bangor, Kejptaun i Oksford, kao i Klovnova bez granica iz Južne Afrike.

Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje za malu djecu je grupni program roditeljstva za porodice s djecom uzrasta od 2 do 9 godina.

Posebno je prilagođen porodicama u ranjivom položaju koje se suočavaju s izazovima u smislu ponašanja njihove djece, a cilj mu je da promoviše pozitivno roditeljstvo i izgradio zdrav odnos roditelj-dijete. Misija programa je usmjerena na pomoći i podršci roditeljima da razviju vještine pozitivnog odnosa sa djecom.

Razvijanje  dovoljne svjesnosti i znanja o toj zahtjevnoj i značajnoj ulozi, koju imaju roditelji, sa namjerom razvijanja roditeljskih vještina, u cilju poboljšanja mentalne klime u njihovom porodičnom životu, jedan je od bitnih segmenata  rada Javne ustanove.

Javna ustanova ima za cilj stalno unapređivanje i podizanje nivoa usluga koje pružamo našim klijentima i klijentkinjama.