Glavni grad Podgorica

Predstavnica UNICEF-a u posjeti Javnoj ustanovi

Jul 21, 2021

Koordinatorka Programa dječje zaštite u Predstavništvu UNICEF-a za Crnu Goru Ida Ferdinandi, posjetila je danas Javnu ustanovu za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica, kako bi sa stručnim licima ustanove razmijenila informacije u vezi sa podrškom djeci, čiji su roditelji uključeni u tretman bolesti zavisnosti.

Sastanku su prisustvovali direktorica Javne ustanove Dijana Milošević, pomoćnica direktorice Ivana Raščanin Radičević i specijalna pedagoškinja Adrijana Klisić.

Kako Unicef u Crnoj Gori posljednjih godina vrlo uspješno realizuje projekat pod nazivom ,,Roditeljstvo za cjeloživotno zdravlje za malu djecu”, Javna ustanova je prepoznala značaj implementacije ovog projekta u cilju pružanja sveobuhvatne psihosocijalne podrške, kako klijentima i klijentkinjama kroz individualni i grupni rad, tako i njihovoj djeci, kroz grupne porodične psihoterapije.

Razvijanje  dovoljne svjesnosti i znanja o toj zahtjevnoj i značajnoj ulozi, koju imaju roditelji, sa namjerom razvijanja roditeljskih vještina, u cilju poboljšanja mentalne klime u njihovom porodičnom životu, jedan je od bitnih segmenata i našeg rada.