Glavni grad Podgorica

Pola decenije rada Sektora za tretman zavisnica

Decembar 17, 2020


Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica obilježava 5 godina postojanja i uspješnog rada Sektora za tretman zavisnica.

Tim povodom realizovana je prezentacija rada Sektora u multimedijalnoj Sali KIC-a „Budo Tomović“ i tom prilikom prisutnima su se obratili : direktorica Javne ustanove Dijana Milošević, pomoćnica direktorice Ivana Raščanin Radičević i članovi stručnog tima dr Borislav Mitrić i Ivana Tiodorović.

Na prezentaciji rada istaknut je značaj osnivanja Sektora za tretman zavisnica, kao i postignuti rezultati.

Direktorica Javne ustanove, Dijana Milošević govorila je o aktivnostima koje su planirane povodom obilježavnja jubileja, ističući da su na teritoriji Glavnog grada postavljeni bilbordi sa porukama podrške bivših klijentkinja zavisnicama koje su još uvijek u problemu zavisnosti. Takođe, istakla je zahvalnost medijima za podršku koju pružaju ne samo radu Javne ustanove, već i životima zavisnika i zavisnica u oporavku.

Na prezentaciji rada pomoćnica direktorice Ivana Raščanin Radičević predstavila je proces izgradnje Sektora, kao i sadržaje koji čine rehabilitacioni proces u Javnoj ustanovi.

Stručna lica su govorila na temu specifičnosti rada sa zavisnicama i ukazali da žene koje su u problemu se teže odlučuju za tretman, ali da kada donesu odluku pokazuju izuzetnu istrajnost. Istaknut je i značaj podrške porodice i društva upravo u trenutcima kad treba da se donese odluka.