Glavni grad Podgorica

Obilježen Dan ustanove JU Kakaricka gora


Septembar  11, 2019


Dana 11. septembra 2019. godine Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci obilježila je Dan ustanove, jedanaestu godišnjicu postojanja i rada.

U susret ovom danu u Javnoj ustanovi završena je adaptacija postojećeg fudbalskog terena i postavljanje vještačke trave. Tokom realizacije ovog važnog projekta učešća su uzeli i svoj doprinos dali klijenti koji su trenutno na tretmanu u JU. Na ovaj način klijentima je pružena mogućnost da u poboljšanim uslovima uživaju u jednoj od njihovih omiljenih sportskih aktivnosti.


Na Dan ustanove, na novom terenu za fudbal organizovana je i odigrana prva utakmica između klijenata Javne ustanove i predstavnika udruženja NA (»Anonimni Narkomani«). Ovo je bila prilika da se klijenti Ustanove upoznaju sa predstavnicima udruženja NA, ljudima koji su višegodišnji apstinenti i razgovaraju sa njima o njhovom iskustvu oporavka od bolesti zavisnosti.

Tokom jedanaest godina rada, usluge koje pružamo i stručni program koji sprovodimo se pokazao uspješnim i kvalitetnim, stotine mladih ljudi nakon završenog tretmana u Ustanovi vode funkcionalne živote, uspješni su u poslovima koje obavljaju, imaju porodice. Tim stručnjaka različitih profila (psihijatar, socijalni radnik, psiholog, specijalni pedagog) koji svojim entuzijazmom i posvećenošću sprovode program resocijalizacije je nešto po čemu je ustanova prepoznata u regionu, ali i šire. Kao i do sada, naši napori će i nadalje biti usmjereni ka unapredjenju sadržaja i usluga koje pružamo sa posebnim osvrtom na aktivnosti kojima ukazujemo i skrećemo pažnju na ovaj društveni problem i šaljemo poruku da postoji rješenje.