Glavni grad Podgorica

JAVNA USTANOVA OBILJEŽILA SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

April 7, 2021Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja sa sloganom „Izgradnja pravednijeg, zdravijeg svijeta“ ukazuje na neravnopravnost u svijetu u smislu adekvatnog pristupa zdravstvenom sistemu svim kategorijama stanovnistva.

Javna ustanova za smještaj,rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica, od svog osnivanja je težila da pruži akekvatan socio-psihološki tretman svim svojim klijentima, ali i omogući ravnopravan pristup zdravstvenom sistemu.

Simboličnom aktivnosti mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi kod klijenata, ali i zaposlenih, šaljemo poruku važnosti brige kako za mentalno, tako i za sveukupno zdravstveno stanje pojedinca.

Ključnu ulogu u promociji zdravlja, prevenciji bolesti i pružanju primarne zdravstvene njege i zdravstvene njege u zajednici imaju svakako medicinske sestre. One su neraskidiva karika i našeg sistema i danas su svojim savjetima pokazale važnost njihove uloge u brizi za naše klijente.

Prepoznajući značaj  zdravih stilova života i smanjivanjem rizika po ljudsko zdravlje proizašlih iz društvenih, ekonomskih, socijalnih prilika,u kontinuitetu radimo na podizanju kvaliteta usluga psihosocijalne podrške klijenata u našoj ustanovi.

Pored rada na sveukupnoj promjeni ličnosti i prevazilaženju posledica njihovog rizičnog ponašanja, težimo prema stvaranju funkcionalnog člana društva, koji će i preuzeti brigu i za sopstveno zdravstveno stanje, kao jedno od temeljnih prava svakog čovjeka.

Kratku video-poruku možete pogledati na ovom linku.