Glavni grad Podgorica

Javna ustanova obilježava Međunarodni dan djece


Jun 1, 2021


Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Podgorica, od svog osnivanja u kontinuitetu kroz različite aktivnosti, daje doprinos podizanju svijesti o značaju prevencije korišćenja psihoaktivnih supstanci.

Simboličnim porukama, danas na Međunarodni dan djece 1. jun, šaljemo djeci vrlo jasne poruke o problemu zavisnosti. Šaljemo im upozorenja da iz začaranog kruga zavisnosti nije lako izaći i da bez podrške i pomoći stručnih lica, ali i cjelokupnog društva, samo rijetki uspiju da idu putem oporavka.

Danas kad se kao društvo suočavamo sa različitim nedaćama, najveći izazov je omogućiti djeci da se pravilno razvijaju i rastu.  Poštovanje dječijih prava su temelj izgradnje naprednog društva. Moramo podići svijest javnosti da djeca nisu samo budućnost našeg društva, oni su sadašnjost, pa im se mora stvoriti siguran ambijent, obezbjediti poštovanje njihovih osnovnih prava, jer bez toga cjelokupno drušvo uskraćujemo za bogastvo koje nam djeca pružaju.

Suočavamo se sa sve većim brojem djece, koja u najranijem starosnom uzrastu počinju konzumiranje psihoaktivnih supstanci. Rad na konstantnoj prevenciji ove pojave je zadatak cjelokupnog društva. Bez zdravog pojedinca nemoguće je govoriti o zdravoj i prosperitetnoj zajednici.